oostende de haan blankenberge

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2019

Erfgoeddag 2019, dit jaar op zondag 28 april, staat in het teken van vakmanschap en ambachtelijkheid. Wil je zelf een activiteit organiseren op Erfgoeddag? Kom naar een inspirerend infomoment in Oostende of Middelkerke.

Op Erfgoeddag zet Vlaanderen zijn immaterieel en roerend erfgoed in al zijn verscheidenheid in de kijker. Denk bij roerend erfgoed aan waardevolle voorwerpen en kostbare archiefstukken die mensen willen bewaren voor toekomstige generaties. Onder immaterieel erfgoed verstaan we gewoonten of gebruiken zoals verhalen, liedjes of ambachtelijke technieken.

Onder het motto ‘Hoe maakt u het?‘ richt de negentiende editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, ambachtelijkheid, vakmensen (v/x/m), leren en maken in Vlaanderen. Samen met de partnergemeenten willen we in Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge dit jaar graag een bijzondere nadruk leggen op vakmanschap in functie van het kusttoerisme.

Interesse om zelf een activiteit te organiseren op Erfgoeddag? Kom naar een van de inspirerende informatiemomenten:

  • woensdag 17 oktober 2018 in Oostende
  • dinsdag 6 november 2018 in Middelkerke

Je verneemt er wat het thema ‘Hoe maakt u het?’ kan inhouden en hoe je concreet aan de slag kan met de thema’s ambachtelijkheid en vakmanschap. Bovendien ontmoet je mensen uit andere (erfgoed)organisaties en kan je ervaringen en contactgegevens uitwisselen. Tot slot lichten we ook enkele praktische zaken toe. Hoe schrijf je een activiteit in? Hoe bestel je promotiemateriaal? En hoe kom je in vraag je voor je Erfgoeddagactiviteit subsidies aan bij Kusterfgoed?

Zin om nu al inspiratie op te doen? Op www.erfgoeddag.be kan je een inspiratiebrochure boordevol tips en ideeën over het thema ‘Hoe maakt u het?’ raadplegen. Ook alle praktische info zoals de inschrijvingsperiode (vanaf 17 september 2018 tot en met 11 januari 2019), de inschrijvingsmodaliteiten, het promomateriaal… kan je er terugvinden.

Op de hoogte blijven van Erfgoeddag 2019? Houd de projectpagina in het oog!

Praktisch

Wanneer |
Oostende: woensdag 17 oktober 2018 van 19.00-20.00 uur
Middelkerke: dinsdag 6 november 2019 van 19.00 uur
Waar |

Oostende: Stadhuis Oostende, Conferentiezaal (ingang onder het geveluurwerk)
Middelkerke: Molenhuis in Leffinge, Groenhagestraat 21
Inschrijven |
Oostende: inschrijven verplicht via www.oostende.be/cultuur
Middelkerke: erfgoed@middelkerke.be