oostende de haan blankenberge

Oud-leerling van het STIO? Kom naar Open Monumentendag!

Ben jij een van de vele leerlingen die ooit op de schoolbanken van 'de vakschool' zat? Breng alle foto’s en voorwerpen die herinneren aan jouw schooltijd mee naar Open Monumentendag in Oostende. Erfgoedcel Kusterfgoed scant je foto’s ter plaatse in, de dienst Cultuur van Oostende zet jou en je favoriete object professioneel op de foto en registreert de herinnering achter je voorwerp.

Heb jij oude foto’s van toen je op school zat in het Stedelijk Technisch Instituut voor Industrie, Handel en Hotelwezen? Breng je foto’s mee op Open Monumentendag (zondag 9 september) en laat ze in een van de oude klaslokalen van het STIO inscannen.

Je ontvangt de digitale scans nadien via e-mail en krijgt de mogelijkheid om ze via Beeldbank Kusterfgoed (www.beeldbankkusterfgoed.be) te vereeuwigen. Ook wie op een andere Oostendse school zat en daar leuke foto’s van heeft, is welkom om die te laten inscannen.

Heb jij een leuk voorwerp dat aan jouw tijd in de vakschool herinnert? In het kader van het project ‘Geërfd goed’ zet de cultuurdienst jou met je favoriete voorwerp professioneel op de foto en wordt jouw verhaal achter het voorwerp geregistreerd.

Praktisch

Wanneer | zondag 9 september (10.00-18.00 uur)
Waar | site Hotelschool, Brandariskaai Oostende
Kostprijs | gratis
Meer info | bekijk het volledige programma over Open Monumentendag in Oostende
Tip | neem ook een kijkje op de facebookpagina van Thierry Dedecker voor een schat aan herinneringen!

Beeld: Annie Deklerck – Beeldbank Kusterfgoed