oostende de haan blankenberge

Robert Boterberge schrijft boek over Nieuwmunster

‘Nieuwmunster, dorp in het Oudland’ is het nieuwste boek van de Blankenbergse erfgoedauteur Robert Boterberge. Hij brengt de geschiedenis van 1000 jaar Nieuwmunster.

In de lijvige publicatie ‘Nieuwmunster, dorp in het Oudland’ neemt historicus Boterberge je mee in het reilen en zeilen van de plattelandsgemeenschap Nieuwmunster. De studie beslaat een periode van 1000 jaar.  Hoe de opeenvolgende generaties de sociaal-economische evoluties en revoluties meemaakten, hoe ze de talrijke bezettingen en oorlogen ondergingen en overleefden, wat er op religieus- en onderwijsgebied gebeurde, hoe de gemeenteraadsverkiezingen verliepen met de beleidsverantwoordelijken en wie instond voor de rust en de algemene veiligheid.

Heel dat 1000-jarig verleden is in negen hoofdstukken uitgewerkt waarbij de plaatselijke gebeurtenissen en toestanden vaak in een ruimere context worden geplaatst. Bij de opmaak van de studie werd bovendien een bijzondere aandacht geschonken aan de opname van documenten, kaarten, plannen en foto’s om de inhoud kracht bij te zetten.

Praktisch

Uitgave | Verkrijgbaar vanaf eind augustus
Meer info |  Mark Makelberge (Hoeksam 15 Nieuwmunster, mark.makelberge@telenet.be, 0471/26 69 26) of  Geert Laukens (Pr. Leopoldstraat 11 Nieuwmunster, geertlaukens@telenet.be)