oostende de haan blankenberge

Overzicht projecten

Op de koffie bij Kusterfgoed Ontsluiting

Erfgoedliefhebbers konden zaterdag 17 november in het stadhuis van Blankenberge proeven van een etagère vol zalige erfgoedactiviteiten!

Klik hier
Erfgoeddag 2019 - hoe maakt u het? Erfgoeddag

Erfgoeddag 2019, dit jaar op zondag 28 april, staat in het teken van vakmanschap en ambachtelijkheid.

Klik hier
Beeldbank Kusterfgoed Ontsluiting

Kusterfgoed lanceerde eind juni 2018 Beeldbank Kusterfgoed. De beeldbank bevat meer dan 73.000 beelden over Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.

Klik hier
In kannen en kelken Behoud & beheer

In 2018 gaat Kusterfgoed van start met een behoud- en beheerproject rond religieus erfgoed.

Klik hier
Sporterfgoed Registratie en ontsluiting

In 2018 zet Kusterfgoed in op sporterfgoed, met publieksevenementen, vormingen en behoud & beheeringrepen in de collecties van lokale sportverenigingen.

Klik hier
Erfgoedmarkt 2017 Ontsluiting

Kom op donderdag 23 november vanaf 19.00 uur naar brouwerij Jus de Mer in Middelkerke en proef van het erfgoed van de kust.

Klik hier
Erfgoeddag 2018 - kiezen Erfgoeddag

Erfgoeddag 2018, op zondag 22 april, stond in het teken van het thema 'kiezen'. In het jaar van de lokale verkiezingen riep Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed.

Klik hier
Zoet zout & zand Registratie en ontsluiting

Met het project 'Zoet zout & zand' zetten we deze zomer de eetcultuur op het strand in de schijnwerpers. Berlijnse bollen, smeltende ijsjes, overvolle picknickmanden... het zijn stuk voor stuk herkenbare hapjes die bij vele toeristen en lokale kustbewoners smakelijke herinneringen naar boven brengen.

Klik hier
Reminiscentiekoffer Erfgoed en zorg

Kusterfgoed ontwikkelde in het voorjaar van 2017 voor en samen met woonzorgcentrum de Boarebreker in Oostende een eerste reeks reminiscentie- of herinneringskoffers.

Klik hier
Educatieve erfgoedkoffer Erfgoededucatie

Kusterfgoed ontwikkelde een educatieve erfgoedkoffer die leerlingen van de tweede graad lager onderwijs laat kennis maken met het erfgoed van de kust.

Klik hier
Erfgoeddag 2017 - zorg Erfgoeddag

Erfgoeddag 2017 over het thema zorg werd een succes!

Klik hier
Strand in bloei Registratie en ontsluiting

Met het project Strand in bloei zette Kusterfgoed van juni tot september deze populaire traditie in de schijnwerpers vanuit de overtuiging dat dit ritueel moet worden gekoesterd en doorgegeven.

Klik hier
checklist
Conditiechecks Behoud en beheer

Samen met de depotconsulent van de provincie West-Vlaanderen wil de erfgoedcel per collectiesoort een conditiechecklist ontwikkelen en uittesten voor de bewaring, conditie, registratie en digitalisering van objecten.

Klik hier
Erfgoedwijzer Ontsluiting

In Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Oostende zijn heel wat erfgoedspelers te vinden. Met een online erfgoedwijzer brengt de erfgoedcel deze verenigingen, organisaties en instellingen samen met hun collecties en werking onder de aandacht.

Klik hier
Affiche Erfgoeddag Kusterfgoed
Erfgoeddag 2016 - rituelen Erfgoeddag

Beleef Erfgoeddag aan de kust!

Klik hier
Zeewijding
Zeezegeningen Registratie en ontsluiting

Het project Zeezegeningen wil de overdracht van deze kostbare traditie onder druk verzekeren.

Klik hier