oostende de haan blankenberge

Zes erfgoedspelers krijgen projectsubsidies

In juli ontvingen zes erfgoedspelers uit de regio projectsubsidies voor hun erfgoedproject. De deadline voor de volgende subsidieronde is vastgelegd op 30 november 2018.

Acht erfgoedspelers uit de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge dienden een subsidiedossier in. Zes aanvragen werden goedgekeurd, goed voor een totaal subsidiebedrag van 7500 euro. Met deze subsidies kunnen verschillende erfgoedspelers met hun erfgoedproject van start gaan:

  • Dialectkenner Roland Desnerck krijgt ondersteuning voor de uitgave van het tweede deel van ‘Muzikaal erfgoed van Oostende, van 1600 tot 1945’.
  • Heemkundige kring ’t Schorre-Steene krijgt subsidies voor een gratis tentoonstelling en bijhorende publicatie over tekstaffiches uit de Groote Oorlog over Stene die door de Duitse bezetter werden verspreid.
  • De Kerkfabriek Sint-Blasius Vlissegem zal met de subsidies de oude uitrusting van de kerkbaljuw professioneel opstellen in de Blasiuskerk in Vlissegem.
  • Naar aanleiding van hun twintigjarig bestaan brengt de Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge een jubileumboek uit. Dit boek gaat over de geschiedenis van de vereniging met een overzicht van realisaties i.v.m. erfgoed en kennisoverdracht i.v.m. het patrimonium van Blankenberge.
  • Laurenzo Theuma werkt met de subsidies een publicatie uit over ‘100 jaar Langestraat Oostende’. De auteur doet voor zijn boek beroep op bronnen uit verschillende archieven en privécollecties.
  • Sportvereniging De Tarpoenvissers gebruikt de projectsubsidies voor de uitwerking van een tentoonstelling en brochure over hun vijftigjarig bestaan.

Kusterfgoed voorziet elk jaar een budget voor projectsubsidies om de initiatieven van lokale erfgoedspelers financieel te ondersteunen. De volgende deadline voor het aanvragen van projectsubsidies valt op 30 november voor projecten die ten vroegste van start gaan begin begin januari 2019. Van plan om een activiteit op poten te zetten voor Erfgoeddag 2019? Dien dan tegen 30 november zeker een subsidieaanvraag in.

Denk je dat jouw erfgoedproject voor subsidies in aanmerking komt? Neem het subsidiereglement door en vul het aanvraagformulier in. Je vindt alles op onze website! Wij helpen je graag met je aanvraag via info@kusterfgoed.be of 059 270 770.